Oracle Linux 7 új linux verzió

Oracle Linux 7 új linux verzió

Oracle Linux 7 néven az Oracle bemutatta nyílt forráskódú operációs rendszerének továbbfejlesztett változatát. Az új verzió továbbra is egyetlen robusztus platformon támogatja a kritikus alkalmazásokat, az adatközpontokat és a felhőszolgáltatásokat.
 
Az Oracle bemutatta nyílt forráskódú operációs rendszerének új verzióját, amely a hagyományos, felhőalapú és virtuális környezetekben egyaránt korszerű eszközöket és lehetőségeket nyújt a fejlesztésre és innovatív, együttműködő megoldások kialakítására. A korábbi változatokhoz hasonlóan az Oracle Linux 7 is könnyen letölthető és ingyenesen terjeszthető.Ez az egyetlen nagyobb vállalati Linux-disztribúció, amelyhez az összes hibajavítást és biztonsági figyelmeztetést nyilvánosan közzéteszi, így más kereskedelmi disztribúciókhoz képest több rugalmasságot és választási lehetőséget nyújt. A rendszer átfogó tesztelése olyan intenzív terhelésű környezetekben, mint az Oracle Database, valamint rugalmas ingyenes használati és fizetős támogatási modellje és gyors terjedése mind arra mutat, hogy az Oracle Linux a legjobb általános célú nyílt forráskódú operációs rendszer a korszerű adatközpontokhoz.Az Oracle Linux 7 már világszerte elérhető és ingyen letölthető. Az új verzióban az Oracle támogatja az olyan terjedőben lévő új technológiákat, mint az OpenStack, illetve a Linux legfrissebb fejlesztéseit, eszközeit és funkcióit, amelyekkel az ügyfelek és a partnerek korszerű vállalati szintű megoldásokat alakíthatnak ki adatközpontjaikban.

Az Oracle Linux 7 új funkciói

Az Oracle Linux 7 funkciói között szerepel az XFS, a Btrfs, a Linux Containers (LXC), a DTrace, a Ksplice, Xen-továbbfejlesztések és az Unbreakable Enterprise Kernel 3. verziója. Az összes hibajavítást és biztonsági figyelmeztetést közzéteszik az Oracle nyilvános yum szerverein, így a felhasználók ugyanazt a kódot telepítik összes rendszerükben, akár rendelkeznek előfizetéssel, akár nem. Ez leegyszerűsíti az ingyenes verzióról a fizetősre átállást is, hiszen nincs szükség újratelepítésre.

Az Oracle Linux olyan általános célú operációs rendszer, amely bármely Linux-alkalmazást képes futtatni, így ideális platform a külső fejlesztésű megoldásokhoz, hiszen a partnerek és a felhasználó szervezetek szabadon megválaszthatják az üzleti igényeiknek leginkább megfelelő megoldást.

Az Oracle Linux 7 további jellemzők

– Az Oracle Linux teljesítményével és megbízhatóságával az olyan kritikus terhelésű környezeteket is jól kiszolgálja, mint az Oracle Database 12c rendszerek, és ez az operációs rendszer fut az Oracle összes x86-alapú integrált rendszerén.

– Több mint 12 ezer szervezet fizetett már elő az Oracle Linux támogatási szolgáltatására, amely költségkímélő vállalati szintű, 7×24 órás támogatást biztosít a világ 145 országában, Premier szinten igény szerinti visszaportolással, kiegészítő felügyeleti eszközökkel, fürtözéses szoftverekkel, kártérítési jogokkal és más, a vállalatoknak hasznos lehetőségekkel.

– Az Oracle Linux az egyetlen Linux-disztribúció, amely a Ksplice segítségével állásidő nélküli frissítéseket biztosít. A Ksplice lehetővé teszi a frissítések újraindítás nélküli telepítését, és már több mint hét éve biztosítja a folyamatos frissítéseket számos éles rendszerhez (összesen több mint egymillió telepített javítócsomaggal). Az éles szerverek diagnosztikájához is használják, mivel lehetővé teszi debug kernelek újraindítás nélküli telepítését és eltávolítását. A Ksplice az összes Premier szintű Oracle Linux támogatási előfizetés részét képezi.

– Az Oracle Linux 7 tízéves üzemidőszakot biztosít; az Oracle Linux támogatási előfizetéssel rendelkezők emellett a teljes élettartamra kiterjedő támogatásban is részesülnek. Az Unbreakable Enterprise Kernel 3. verzióját használó ügyfelek az olyan funkciókat, mint a Btrfs, a DTrace és a Linux Containers (LXC), az Oracle Linux 6.4-től kezdődően több főverzióban is elérhetik, így elegendő idejük marad a verziófrissítésre való felkészülésre.

 

No Comments.

Leave a Reply