Neurológiai vizsgálatok

Neurológiai vizsgálatok

Jelenleg nem lehet neurológiai vizsgálatra jelentkezni.

Neurológiai vizsgálati módszerek

AZ általános neurológiai vizsgálat átlagosan 15-30 percig tart. A kórelőzmény felvétele után rövid általános tájékozódást követően (vérnyomásmérés, szív, erek, tüdő meghallgatása, has tapintása), az idegrendszert vizsgálják részletesen. A betegek egy részénél ezután célzott, kiegészítő, illetve eszközös vizsgálatokra is szükség lehet. Az eszközök, vizsgálatok meghatározása az orvos feladata a beteg állapotától és a valószínűsíthető problémától függően.

A neurológus által használatos módszerek, vizsgálatok

Laboratóriumi vizsgálatok (vér, vizelet, agyvíz vizsgálat). EKG. Röntgen. Nyaki ultrahang vizsgálat. Szív ultrahang. Koponya vagy gerinc CT (ComputerTomograph). Koponya vagy gerinc MRI (mágnesen rezonancia) képalkotás. SPECT, PET izotóp vizsgálat. EEG (elektroencephalogaphia). EMGFG (elektromyographia). ENG (elektroneurographia). Pszichológia.

A vizsgálati eredmények kiértékelése

Az eredmények kiértékelése után szükséges lehet műtéti beavatkozásra, gyógyszeres kezelésre, elektromos kezelésre, fizikoterápiás kezelésre. A beteg állapotától függően más kórházi osztályok bevonásával is folytatódhat a gyógykezelés.