Webáruház készítés

Webáruház készítés, webáruház típusok

Rövid ismertető az általunk eddig készített webáruházak típusairól.

Az általunk eddig készített webáruházak az alább felsorolt típusba sorolhatóak:

 • Normál webshop csomagunk
 • Excel alapú adattartalom feltöltés a webáruházba
 • Kliens alapú adattartalmú webáruház

A normál kialakítású webáruház

A normál kialakítás alatt azt értjük, hogy az oldal üzemeltetése a webáruház által szolgáltatott lehetőségekkel törtöénik, tehát egy adminisztrációs azonosítás után az admin felületen keresztül történik az adatok ,termékek feltöltése, törlése, módosítása. Minden webshop funkció a web felületen történik, nincs szükség külön interfészre a működtetés, adminisztráció elvégzéséhez.

Ilyen megoldással készült az egyik legismertebb autógumi webáruház, az autógumibolt.hu. Az oldal adminisztrációja a webes felületen történik. Ez a webshop modul teremti meg alehetőséget a termékek felviteléhez, tömeges vagy egyéni árazásához, módosításához, a kifutott termékek törléséhez. További lehetőségek vannak a felületen az oldal egyes részeinek a módosítására, valamint a rendelések kezeléséhez, a kérdések, hozzászólások kezeléséhez, az oldalon található hírek feltöltéséhez.

Excel alapú webáruház típusok

Köszönet az általánosan használt programnak, sokan használják a termékeik rendszerezéséhez, a napi szintű nyilvántartásához az excel alapú megoldást. Így mikor webáruház készítés előtt állnak, akkor jogos kérésük, hogy ebből a jól bevált megoldási formából frissíthessék a weboldaluk tartalmát. Ebben az esetben általában nem adunk az adatok módosításához adminisztrációs felületet, mert a frissített excel újbóli feltöltésével könnyen elvégezhető az adatok módosítása. Természetesen amennyiben van speciális kérés, akkor ezt kialakítjuk az admin felületen. Ilyen lehet, ha akciós terméket szeretne valaki megadni, amit külön nem szerepeltet a táblázatában

Erre a típusú webshop megoldásra példa a Schwinn Csepel Nagykereskedelmi Raktár. Az oldal a Schwinn Csepel ZRt. részére lett készítve a nagykereskedelmi hálózatuk kiszolgálására. Az ügyfél az általa szükségesnek tartott időközönként tudja a teljes termékpalettáját feltölteni az oldalra, majd a weboldal az adatbázisból szolgálja ki az ügyfél kéréseket. Ebben a webáruházban az adminisztrációs modulon keresztül csak a weboldallal kapcsolatos adatok frissíthetőek, valamint a megjelenítéséhez kapcsolódó részek módosíthatóak.

webaruhaz-keszites-640-200-1

Kliens alapú webáruház üzemeltetés

A leginkább speciális webáruház típus. Ennél megoldásnál arról van szó, hogy az ügyfélnek, van egy PC-n futó alkalmazása, amely szolgáltatni tudja az adatokat a termékeiről és az ebből a programból jövő adatokkal szeretné a weboldalán az termékeket frissíteni. Ennél a megoldásnál általában kérés szokott még az is lenni, hogy szinte online frissítés legyen lehetséges a webáruház felé.

Erre a megoldás típusra példa a TMT Autó Kft. Gumiabroncs webáruház. Az ügyfél kérésének megfelelően a saját raktárkezelő programjának az adatait kell frissíteni a weboldalra. Ebben az esetben a sűrű adatváltozás indokolta, hogy ezt a megoldást válasszuk. Meg kellett oldalni, hogy az adatok viszonylag gyakran, biztonságosan felkerüljenek a webáruház oldalára.

Egyéb megoldási módok

Több a fentebb felsorolttól eltérő megoldást készített már cégünk, itt most csak felsorolás szintjén említeném, milyen megoldásokkat dolgoztunk ki.

 • Excel alapú webáruház készítés: Egy webshop, amelybe többféle termék feltölthető különböző excel táblákból. Előnye, hogy könnyen, rugalmasan lehet új termékcsoportokat felvinni. Hátránya, hogy nem lehet optimalizálni a webáruházat, ami nagyon fontos egy weboldal készítés esetén, mert egy webshopot azért készített az ügyfél, mert szeretné, ha megtalálnák, és vásárolnának Tőle.
 • Xml alapú webshop készítés: pl. Akciós autógumi lista. Ezt a megoldást készítettük egy akciós termék külső megjelenítésének a teszteléséhez. Természetesen az oldal nem tartalmaz adminisztrációs részt, csak a terkék kiválasztása után átirányít a szülő webáruház oldalára, hogy ott folytassuk a rendelést.
 • Végezetül, a termék lista szerű webshop. Ekkor a weboldalon csak a termékeket jellemzőikkel jelenítjük meg, a szokásos webáruház funkciók nélkül (kosár, rendelés, adminisztráció) és az ühyfél csak emailben rendelheti meg a terméket, vagy egy telefonszámot felhívhat. Mi ezt a jellegű weboldal elkészítését nem nagyon szeretjük, mert sok visszaélésre, csalásra adhat teret, ezzel a jól működő webáruházak és az internetes rendelés elterjedésének hátráltatója lehet.

Néhány szól a webáruház készítésről, a munkaigényéről

Amennyiben Mi egy webáruház felkérést kapunk, első lépésként rögzítjük milyen termékeket kíván a webáruház forgalmazni. Az információ ismeretében megvizsgáljuk, hogy milyen konkurens lapok léteznek a témakörben, azok milyen forgalmúak, minőségűek. Ezen ismeretek elengedhetetlenek ahhoz, hogy megfeleően meg tudjuk a webáruház készítésre szükséges időt tervezni. A Neunet Bt. egyedi, a feladatra specializált webáruházakat készít, amivel soros kapcsolatban álla kereső optimalizálási elvárás és vállalásunk is. Ahhoz, hogy a weboldal feljthasson a találati lista elejére a keresőkben, nagyban függ az ott található oldalaktól, így ezek alapos ismeretében lehet elegendő csak a weboldal helyes elkészítése, vagy komoly több hónapos utómunka a weboldal ismertté tételéhez.

Mit kell tudnunk, hogy árajnálatot tudjuk webáruház készítésre adni?

Az alapvető kérdéseink a következők szoktak lenni:

 • a webáruház milyen termékekkel fog foglalkozni
 • hány és milyen kategóriákba kívánják a termékeket sorolni
 • mennyi termékről lesz szó nagységrendileg
 • tudnak-e hasonló webáruházról, melyik az, miért tetszik
 • mennyi időt szánnak a weboldal elkészítésére
 • milyen elvárásaik vannak az elkészült webáruházzal kapcsolatosan
 • van-e design, vagy milyen elrendezést szeretnének (ez akár egy konkrét kész webáruház is lehet)

Kérjen ajánlatot az Ön webáruházának az elkészítésére!

A kapcsolat menüpontban található email címünkre írhatnak, általában egy napon belül visszajelzünk. Ha elegendő információt kaptunk, akkor megvizsgáljuk a lehetőségeket és pár napon belül meg tudjuk küldeni árajánlatunk a feladatra. És ez mind ingyenes, Önnek nem kerül természetesen semmibe.
Üdvözlettel: Tatár József