SMS riasztási szolgáltatás

SMS riasztási szolgáltatás

Sorozatos problémák, ismétlődő megoldatlan hibák, leállások jelzésére, kiesés csökkentésére, kimaradás minimalizálásának a biztosításához felmerülhet igényként egy sms riasztási megoldásra. Ügyfeleink igényeinek a biztosítása miatt a Neunet Bt. már elkészítette az SMS riasztási szolgáltatását.

Hogyan működik a riasztás SMS-ben?

A cégünk olyan monitorozó rendszert üzemeltet, amihez könnyedén, rugalmasan lehet internetről elérhető szolgáltatások, szerverek, weboldalak elérhetőségének a vizsgálatát elvégezni, riasztási szinteket meghatározni, majd kritikus esetben erről SMS-ben értesítést küldeni.

Ez egy olyan rendszer felügyeleti rendszer, amely független, külső auditáló rendszerként biztosítja a kapcsolatok, szolgáltatások meglétét és riasztást képes küldeni emailben és sms-ben is.

Miért lehet szükséges egy külső monitorozás, sms riasztás küldő szolgáltatás?

  • Független, külső megfigyelés és riasztás
  • Jól paraméterezhető SMS riasztás
  • Alacsony költségek mellett, stabil szolgáltatás

Jellemzően milyen szolgáltatásokhoz választják az SMS-ben történő riasztást?

Rendszer felügyelet, linux rendszergazda szolgáltatás, szerver üzemeltetés

Szerver felügyeletre, szolgáltatások ellenőrzésére, szolgáltatások elérhetőségére. Támadások detektálására, ilyen esetekben is közvetlen sms riasztásra. Külső védett hálózatból érkező adatok alapján, tűzfal mögött lévő szerverek felügyeletét is el tudjuk látni.

Például a Neunet Bt. az általa üzemeltetett szerverek elérhetőségét, az esetleges leállás gyorsabb detektálása érdekében ilyen SMS riasztást is használ. A nagyon gyors riasztástól kezdve, a téves riasztások miatti kellemetlenségeket figyelembe véve tud működni az SMS riasztási szolgáltatásunk.

Internetes, webes elérésű szerverek, szolgáltatások, weboldalak figyelése

Teljes szerver elérhetőség (uptime bot) megfigyelése. Szerveren, szervereken, clustereken futó szolgáltatások elérésének felügyelete. Például http, ftp, smtp, ssh szolgáltatások, elérhetőség vizsgálata, támadások detektálása.

Webes, internetes oldalak, webáruházak elérhetőségének felügyelete. Weboldal elérhetőség, webáruház működőképesség. De akár bejelentkezési hiba esetén, webáruház lassú működés esetén is tudunk riasztást küldeni SMS-ben.

Változások, konkurencia megfigyelése, riasztás változás esetén

Weboldalak, oldal tartalom változásának a megfigyelése. Lehet ez ár figyelés, módosítás, új cikk, hír esetén való értesítés.

Az SMS riasztási szolgáltatás megrendelése, tartalma, díjai

A riasztási szolgáltatásaink egyszerűen kombinálhatók. Kérhető több felügyelet, különböző riasztási módokkal, így pl. sms riasztás, riasztás emailben vagy akár mindkettőben kérhető. Korlátozható a szolgáltatás időtartamra, időpontokra, időintervallumra. Egy vagy több email cím, sms szám is használható, kérhető.

A szolgáltatás megrendelése

Vegye fel velünk a kapcsolatot az [javascript protected email address]email címen. Az emailben kérjük írja e:

  • röviden, hogy milyen szolgáltatásra venné igénybe az sms riasztást
  • amennyiben egyértelmű, akkor hogy hány szolgáltatásról lenne szó
  • hány email cím, sms szám lenne használatban
  • havonta nagyjából hány sms riasztást “vár”, illetve mennyi email értesítésről lenne szó.
Az email és sms szolgáltatás díjai

Minden esetben egyedi ajánlatot adunk a rendszer felügyeletre. Az ajánlatunk havi díjas, előre fizetett módon történhet. Egyéb szolgáltatást is igénybe vevő, ill. régi ügyfelek esetén lehetséges az utólagos fizetés. Az ajánlat tartalmazhat egy egyszeri fejlesztési díjat, de az esetek jelentős részében ez ingyenes.

Az rendszer monitorozási havidíj jól kalkulálható, a következőképp áll össze:

  • Alapdíj, amely tartalmaz minimum 8db sms díjat.
  • SMS feltöltési díj. Előre fizetett smsek díja.

Amennyiben egy bizonyos keret alá fogy a kiküldhető sms-ek száma, erről kérésére üzenetet küldünk.

 

Comments are closed.