Megjelent a KaOS 2015.04 linux verzió

Megjelent a KaOS 2015.04 linux verzió

Anke Boersma bejelentette a KaOS 2015.04 linux operációs rendszer megjelenését, ez a legutóbbi verzió legismertebb tulajdonsága a KDE Plasma 5 desktop.

Ezzel a kiadással ünnepli a KaOS a 2. születésnapját. A 2 havonta megjelenő gördülő frissítéseken alapuló linux operációs rendszer, amely csak 64bites rendszerekre készíti el az asztali linux-disztribúcióját. A korábbi frissítésekhez képest kicsit visszafogottabb változtatások kerültek be ezzel a verzióval, a figyelmet a több, mint 1200 csomag újrafordításával és stabilizálásával töltötték. A kiemelendő friss csomagok:

  • Plasma 5 (Frameworks 5.9.0, Plasma 5.2.95)
  • KDE Applications 15.04.0
  • Qt 5.4.1

A QT5-höz portoltak sok alkalmazást, újra elérhetővé vált a Skrooge, Kid3, Choqok és Kgamma, de ezzel együtt megjelent pár új, például a: Wireshark, Frescobaldi és Musescore is a rendszerhez.

A KaOS linux operációs rendszer ismertése

Kaos egy asztali Linux-disztribúció, mely legújabb verziója a KDE asztali környezeten alapul, a Calligra irodai programcsomagból, és más népszerű alkalmazásból áll, ami erős Qt támogatottságú. Ezeket az irányokat az Arch Linux ihlette, de a fejlesztők saját csomagokat készítette, amelyek rendelkezésre állnak a saját repositorykban. A KaOS úgynezevezett gördülő kiadási fejlesztési modellt alkalmaz és kizárólag 64 bites számítógépes rendszerekhez készítik az operációs rendszert.

No Comments.

Leave a Reply