Megjelent a Kali Linux 2.0 változat

Megjelent a Kali Linux 2.0 változat

Mati Aharoni jelentette a Kali Linux új 2.0 változatának a megjelenését.

A Kali Linux a korábbi Ubuntu alapú BackTrack Linux Debianos követője. A Debian alapú speciális operációs rendszer, a biztonsági linuxok közül is, az ún. támadó szemléletű biztonsági csomagokra helyezi a hangsúlyt. A célunk a Kali Linuxxal a biztonsági rések feltárása, a behatolási lehetőségek felmérése, megtalálása, adatelemzés.

A folyamatos fejlesztésnek hála egy olyan soha nem látott hardveres támogatást és sziklaszilárd stabilitást kapott az operációs rendszer, amit talán elvárunk egy ilyen disztribúciótól.

A 4.0-ás kernellel épített, Debian Jessie alapú linux disztribúcióban tovább növeltét a hardveres és a vezeték nélküli eszköz támogatást, illetve számos Desktop támogatást építettek bele, úgy mint: gnome, kde, xfce, mate, e17, lxde, i3wm és természetesen a hozzájuk tartozó toolok széles választékát.

A Gnome 3 desktop felé nyitás miatt 768M-ra növekedett az operációs rendszer minimális memória igénye. De az ARM változata miatt nyitott lett a Raspberry Pi, Chromebooks, Odroids irányokba is.

A Kali Linux 2.0-ra frissítés

Egyszerű a frissítés az új linux operációs rendszer verzióra:

cat << EOF > /etc/apt/sources.list
deb http://http.kali.org/kali sana main non-free contrib
deb http://security.kali.org/kali-security/ sana/updates main contrib non-free
EOF

apt-get update
apt-get dist-upgrade # get a coffee, or 10.
reboot

 

Comments are closed.